Wilde je vroeger een lening afsluiten, dan maakte je standaard de gang naar de bank. Daar kwam je een lening overeen en tekende je ervoor. Hoe anders is dat nu. Tegenwoordig kun je als alles meezit al binnen enkele minuten een doorlopend krediet aanvragen en al snel beschikken over geld. 

Doorlopend krediet aanvragen kan al binnen enkele minuten

Een doorlopend krediet aanvragen en snel over geld beschikken kan alleen als alle stoplichten op groen staan. Een voorname horde die genomen moet worden als een doorlopend krediet aanvragen aan de orde is, is de check die standaard uitgevoerd wordt bij het BKR in Tiel. Het BKR houdt bij of jij je aan je betalingsverplichtingen voldoet en er een goede betalingsmoraal op nahoudt. Heb je altijd je rekeningen op tijd betaald, dan zal de BKR check geen problemen opleveren. Een doorlopend krediet aanvragen is lastiger als wel sprake is van een negatieve BKR notering. Overigens kun je de status die je hebt bij het BKR gewoon zelf aanvragen. Dan weet je steeds precies of het aanvragen van een lening zin heeft of niet.

Je kunt geld dat je al afgelost hebt opnieuw opnemen

Een doorlopend krediet aanvragen doe je vooral als je behoefte hebt aan extra budget gedurende langere periode. Dat is bijvoorbeeld het geval als je begint met een verbouwing. Een doorlopend krediet betekent dat je een lening aangaat zonder vaste einddatum. Dat heeft alles te maken met het feit dat je bij deze leenvorm de mogelijkheid hebt om al eerder afgelost geld in de vorm van rente en aflossing opnieuw op kunt nemen. Dat kan overigens tot de afgesproken kredietlimiet. Een doorlopend krediet aanvragen betekent dus het aanvragen van een lening die soms heel erg lang duurt. Dat ligt er dus met name aan of en hoe vaak je de optie gebruikt om al afgelost geld opnieuw op te nemen.

Meer opties dan alleen het aanvragen van een doorlopend krediet

Er zijn meer opties dan een doorlopend krediet aanvragen. Je kunt ook een persoonlijke lening aanvragen. Dit doe je vooral als je een eenmalige uitgave doet, bijvoorbeeld het kopen van een auto. Je weet bij deze leenvorm steeds wat je aan rente betaalt, dat percentage zal gedurende de looptijd van de lening niet veranderen. Bij een persoonlijke lening ken je dus ook al, vanaf het aangaan van de lening, de exacte einddatum. Het maandelijkse bedrag van aflossing blijft ook steeds precies hetzelfde bedrag.

Lenen van familie en vrienden verdient geen aanbeveling

Mocht je in de positie zijn om geld te lenen van een bank via een doorlopend krediet aanvragen, dan verdient dat altijd de voorkeur boven het aangaan van een lening bij familie en vrienden. Hoewel deze mensen vaak meteen bereid zijn om je te helpen, verdient het geen aanbeveling. Er is al menig vriendschap stukgelopen door geld. Ga je wel een lening aan bij familie of vrienden, zet de afspraken dan op papier. Over de lening kan dan nooit enig misverstand ontstaan. Dat is dan echt een zakelijke lening en zal de vriendschap dan vaak niet schaden. Of sluit je lening af via de website van het Nederlands Krediet Collectief, zo weet je zeker dat het goede lening blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *