Wanneer er iemand overlijdt, wordt de uitvaart vaak zelf geregeld. Er zijn veel dingen om op te letten en om te regelen. Omdat het gaat om een overleden persoon, zijn deze dingen natuurlijk erg persoonlijk. Dat is de reden dat nabestaanden het vaak fijn vinden. Dit hoeft niet voor iedereen zo te zijn. Het regelen van een uitvaart na een overlijden kan heel zwaar zijn, omdat het zo persoonlijk is. Dus waarom zou je het niet laten regelen door een uitvaartondernemer?

Uitvaartondernemer

Zoals al gezegd regelt een uitvaartondernemer de uitvaart. Hoeveel van de uitvaart er in de handen van de ondernemer ligt en hoeveel er in de handen van nabestaanden ligt, dat kan besproken worden in een gesprek. Het zal voor sommige nabestaanden alleen maar fijn zijn om op het rouwproces te letten en zich daarop te focussen. Andere mensen helpt het juist meer om bezig te blijven de eerste week of weken na een overlijden. Precies welke taken in welke handen liggen, kan volledig besproken worden. Denk bij dit gesprek ook aan welke kleding de overledene gaat dragen bij de uitvaart, hoe het haar en de make-up wordt gedaan en of nabestaanden willen helpen bij de verzorging van het lichaam. Als laatste belangrijke bespreekpuntje is de openbaring. Wordt dit thuis gedaan of ergens anders? Allerlei belangrijke dingen die gedaan horen te worden voor een uitvaart kan plaatsvinden.

Tijdens de uitvaart 

Een uitvaart zal er voor iedereen anders uitzien. Al draait het om verschillende culturen of verschillende soorten uitvaarten. Groene, roze en multiculturele uitvaarten, een passende uitvaart is erg belangrijk voor het einde van een leven en het helpen van de rouwverwerking. Zijn er in het leven wensen besproken over een begrafenis en crematie? Of juist niet en gaat dit besproken worden tussen nabestaanden? Er horen graven, grafstenen, urnen en/of assieraden gekozen te worden. Assieraden zijn sieraden waar as in kan worden gedaan. Een mooie manier om een overledene altijd bij te hebben.

Iets waar de meeste mensen geen zin in hebben, is denken over het kostenplaatje. Een uitvaartondernemer Amsterdam kan een duidelijke kostenindicatie geven. Uitvaartondernemers zoals Iede Uitvaart werken kleinschalig. Het is daarom erg kostenbewust en zal op geen enkel vlak, ook niet financieel, een probleem vormen.

Na de uitvaart

Na de uitvaart is het echt tijd voor het rouwproces om te beginnen. Documenten en spullen horen uitgezocht te worden en allerlei praktische zaken worden geregeld. Denk bijvoorbeeld aan snel vergeten zaken zoals het stoppen van abonnementen, mensen verwittigen en belastingaken regelen. Ook hier kan een uitvaartondernemer bij helpen.

Eigenlijk is een uitvaartondernemer een soort coach die het hele uitvaart- en rouwproces makkelijker kan maken voor nabestaanden. Wonende rondom Amsterdam? Dan is uitvaart Amsterdam de plek om te zoeken voor tijden van een uitvaart.

De kosten

Als we het gaan hebben over kosten schatten de meeste mensen dit te laag in De kosten van een uitvaart bedragen zo ongeveer € 7500 euro. Dit is natuurlijk afhankelijk van jouw wensen. Daarbij is een begrafenis vaak duurder dan een crematie. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *