Wanneer u als ZZP’er een eigen bedrijf begint, is er waarschijnlijk nog veel wat u wil leren. In deze blog gaan we u meer vertellen over welke extra voorwaarden u kan hebben op het gebied van financiën tegenover een normale rekening houder. Er zijn namelijk verschillen te benoemen bij een zakelijke rekeningen of een particulier rekening, een zakelijke lening of particuliere lening en een zakelijke hypotheek tegenover tegenover een particuliere versie. Omdat het belangrijk voor uw zaak is welke lening, hypotheek of rekening u kiest is het belangrijk om alvorens een keuze naar deze drie onderdelen te kijken.

Zakelijke rekening

Zakelijk bankieren is net wat anders dan particulier bankieren. Bij het kiezen van een zakelijke rekening zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden. Als eerst moet u kijken naar uw eigen bedrijfstype. Een ZZP of een holding hebben andere voordelen en nadelen aan het gebruik van een zakelijke rekening hangen. Welke dit precies zijn verschilt per bank. Ook kunt u kijken naar welke soort bank u op zoek bent. Wilt u dat de bank pur sang online is of bent u op zoek naar een meer traditionele bank. Ook zijn er een aantal kenmerken aan de hand waarvan u kunt selecteren. Sommige banken adverteren met een gratis rekening, andere met een gratis creditcard. Hiernaast kunt u nog selecteren op de mogelijkheden die de bank biedt op het gebied van betalen en betalingen ontvangen en enkele andere handig functies.

Zakelijke lening

Een Zakelijke lening afsluiten gaat ook anders dan een particuliere rekening. Bij een zakelijke lening wordt als eerste de haalbaarheid van je kredietbehoefte berekent. Dit is bij een particuliere rekening ook het geval, maar hier wordt niet meegerekend dat een eigen bedrijf aan u zit gekoppeld. Bij het aanvragen van een zakelijke lening is altijd het advies om een professional in te schakelen die u advies kan geven over waar u wel en niet aan toe bent, wat verstandig is en hoe u van plan bent het geld te gebruiken. Dit kan een onderdeel zijn waar de vertrekker naar vraagt.

Zakelijke hypotheek

Een zakelijke hypotheek is vrij complex. Dit komt door het feit dat elk bedrijf uniek is, en dus ook als uniek wordt gewogen. Hetzelfde geld overigens voor de zakelijke lening. Het is belangrijk om je huidige maandlasten goed in kaart te hebben. Hierna kan worden gekeken welke rentetarieven voor u geschikt zijn en kan het maximale te lenen bedrag worden berekent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *