Wil je geld lenen? Dan heb je een groot aantal mogelijkheden. Het is daarbij afhankelijk van het doeleind welk bedrag je aan gaat vragen. Hier moet je altijd goed naar gaan kijken. Daarnaast is het belangrijk dat je gaat bekijken waar je jouw bedragen aanvraagt. Er zijn namelijk verschillende kredietmaatschappijen te vinden. Een van de professionals waar je terecht kunt, is De Nederlandse Kredietmaatschappij. Maar wat voor mogelijkheden heb je nou bij een kredietmaatschappij en waarom zou je een lening aan gaan vragen? Onderstaande informatie zet een aantal punten op een rijtje.

Geld lenen voor verschillende doeleinden

Geld lenen kun je voor veel verschillende doeleinden doen. Zo kan het zijn dat je meer financiële ruimte nodig hebt. Hoewel je een vast inkomen hebt, zijn er immers altijd rekeningen die net iets hoger uitvallen en waardoor je een bedrag extra nodig hebt. Je kunt dan voor een lagere lening gaan met minder terugbetaaltermijnen. Daarnaast kan het zijn dat je jouw woning wilt verbouwen. Voor een verbouwing is vaak meer geld nodig en ook dit is mogelijk bij een kredietmaatschappij. Hierbij heb je een langer terugbetaaltermijn, omdat het bedrag ook vele malen hoger gaat zijn.

De risico’s voor jezelf bekijken

Geld lenen kan wel een risico met zich meebrengen. Je hebt immers een nieuwe betalingsverplichting en moet de bedragen op tijd over gaan maken naar de kredietmaatschappij. Voordat je daadwerkelijk tot het aanvragen van een lening overgaat, moet je dus gaan kijken wat de mogelijkheden met jouw financiële situatie zijn. Een kredietmaatschappij maakt hier ook een schatting van op basis van de gegevens die je invult. Het kan daarom ook zijn dat het totale bedrag naar beneden moet om toch een lening te kunnen verkrijgen om jouw doeleinden te kunnen bereiken en het bedrag te krijgen.

De gegevens voor de maatschappij

Als je geld gaat lenen hoef je hier slechts een aantal gegevens voor in te vullen. Zo wil een kredietmaatschappij als eerste jouw persoonsgegevens hebben. Deze worden uiteindelijk ook geverifieerd met jouw legitimatiebewijs. De maatschappij zal daarnaast naar jouw situatie kijken. Zo moet je aangeven of je een koop- of huurhuis hebt, hoeveel jouw vaste lasten maandelijks zijn en of je nog andere leningen hebt. Al deze zaken kunnen ervoor zorgen dat er een goede inschatting gemaakt wordt en of het verantwoord is om de lening aan jou te verstrekken. Je weet zelf ook waar je aan toe bent. 

Extra betalen

Geld lenen kost ook altijd geld. Dit is een cliché die je regelmatig tegen gaat komen, maar wat ook zeker het geval is. Als je een lening aanvraagt, komt hier namelijk ook een bepaalde rente bovenop. De percentages verschillen per kredietmaatschappij. Het betekent wel dat je altijd meer geld terug gaat betalen aan de maatschappij dan je geleend hebt. Dit is meegenomen in het betaalbedrag dat je gaat betalen om de lening af te betalen. Je weet op voorhand al waar je aan toe bent en kunt het bedrag op jouw rekening krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *