Duurzaam ondernemen is populair. Steeds meer ondernemers in Nederland kiezen ervoor om verantwoord te ondernemen. Dit doen ze bijvoorbeeld door over te stappen op groene zakelijke energie of om hun eigen duurzame stroom op te wekken met behulp van zonnepanelen. Er zijn talloze manieren om te starten met verantwoord ondernemen, waarvan groene zakelijke energie een goede basis is. Maar: wat zijn precies de voordelen van deze vorm van duurzame stroom en is het iets voor jou? In dit artikel lees je er meer over.

Waarom groene stroom beter is dan grijze energie

Er zijn flink wat voordelen te ontdekken aan groene energie voor je bedrijf. Het grootste voordeel is bijvoorbeeld dat groene stroom veel beter is voor de wereld en het milieu dan grijze energie. Dat ligt vooral aan de manier hoe de energie wordt opgewekt. Bij het productieproces van grijze stroom komt bijvoorbeeld veel CO2 vrij. Zoals je waarschijnlijk wel weet, is CO2 een schadelijk gas dat ervoor zorgt dat de aarde opwarmt. Bij de productie van groene stroom komt veel minder CO2 vrij, waardoor de keuze voor deze vorm van energie als beter wordt bevonden. Ook wordt er gekeken naar de energiebronnen van beide vormen energie. Groene energie wordt bijvoorbeeld gehaald uit natuurlijke bronnen die onuitputtelijk zijn. Dat betekent dat deze bronnen nooit op kunnen gaan. Grijze energie wordt geproduceerd uit fossiele bronnen zoals aardolie en steenkool. Dit zijn geen onuitputtelijke bronnen wat betekent dat ze wél op een dag op zullen zijn als we eruit blijven putten zoals we dat nu doen.

Je kunt je eigen groene energie opwekken

Wil je iets voor de wereld betekenen dan is het dus aan te raden om over te stappen op een groen energiecontract. Het is hierbij goed om te weten dat je deze vorm van verantwoorde energie ook zelf op kunt wekken. Dat doe je met behulp van zakelijke zonnepanelen. Steeds meer mensen in Nederland maken gebruik van zonnepanelen om zo eigen energie te produceren. Het maakt voor jou als ondernemer niet uit of je energie zakelijk zzp nodig hebt of grootzakelijke energie – er is voor iedere situatie een goede deal te vinden. In eerste instantie lijken zonnepanelen voor je bedrijf enorm duur. Al met al valt dat heel erg mee wanneer je weet dat je het bedrag van die investering er na enkele jaren al uit hebt. Hoe lang dit duurt, is afhankelijk van het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt en je verbruik. Uiteindelijk maak je in ieder geval gebruik van gratis groene energie wanneer je de investering eruit hebt. Al die tijd hoef je namelijk niet te betalen voor je stroom, omdat zonne-energie gratis is. Win-winsituatie dus.

Groene energie is goed te betalen

Je hoeft overigens niet meteen over te stappen op zakelijke zonnepanelen als dat voor nu nog een te grote stap is. Een groen zakelijk energiecontract is al een goede eerste stap richting duurzaamheid. Je hebt binnen dit segment heel wat keuze; inmiddels zijn er best wat energiebedrijven in Nederland te vinden die groene zakelijke energie leveren. Daarom raden we je aan om altijd een zakelijke energievergelijker te gebruiken om zo een passende deal te kunnen vinden. Met zo’n energievergelijker vind je namelijk binnen een paar seconden de beste deal voor jouw jaarlijkse energieverbruik. Hierbij krijg je altijd het meest complete aanbod te zien, omdat een energievergelijker onafhankelijk is. Zo zie je ook dat er veel voordeel te pakken is op groene stroom voor je bedrijf. Je hoeft dus echt niet meer zelf verder te zoeken omdat je alle aanbiedingen rondom zakelijke energiecontracten al te zien krijgt. Dat scheelt je veel tijd én geld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *