Het gebruik van je kaart na aanvragen

Gelukkig is een creditcard beveiligd als deze na het aanvragen wordt opgestuurd naar je huis. Het zou niet goed zijn als vreemde er mee aan de haal gaan en op jouw kosten aankopen doen. Om de kaart te kunnen gebruiken moet je de creditcard activeren, nadat de kaart in werking is gesteld kun je er alle betalingen mee doen die je wenst. Niet iedere maatschappij hanteert dezelfde regels met het in werking stellen van je kaart, in de meeste gevallen krijg je een begeleidende brief waarin staat wat je precies moet doen om de kaart actief te maken.

Veiligheid

Verschillende manieren van activeren

Zoals hierboven vermeld zijn er verschillende manieren of opties voor je creditcard activeren. Bij de ene maatschappij moet je de kaart activeren op de website van de maatschappij, waar je met de andere kaart een betaling moet doen om de kaart in werking te stellen. Het is ook mogelijk dat je online in een shop of ergens anders een betaling moet doen. Waarom deze verschillen van activeren in het leven zijn geroepen is niet helemaal duidelijk. Feit is wel dat het een goede manier is om er zeker van te zijn dat de kaart niet in verkeerde handen is gevallen.

Betalingsmaatschappij

Hoe vind de activering plaats

De manieren van activeren hebben we aangegeven, nu leggen we exact uit hoe het werkt en wat je moet doen met de creditcard activeren. Wanneer je de kaart online moet activeren gebeurd dit op de beveiligde app of op de website van de creditcard maatschappij. Bij een betaling in de winkel is het heel eenvoudig, je doet een betaling na aankoop en de kaart heb je geactiveerd. Eenvoudiger dan dat is niet mogelijk. De activatie gebeurd in principe wanneer je de pincode hebt ingevoerd. Ook als je de kaart online moet activeren, moet je een betaling doen in bijvoorbeeld een webshop, wel moet dit gebeuren via een beveiligd systeem.