De voorbereiding is in volle gang en de meeste voetbal clubs die volgend jaar in de eredivisie actief zijn, zijn op trainingskamp in het buitenland. Alle clubs zijn druk bezig hun selectie rond en fit te krijgen. In onze wekelijkse blog praten we je elke week bij over een andere club en de stand van zaken rond deze club. Deze week, Feyenoord!

De voorbereiding van Feyenoord

Feyenoord begint het seizoen op 4 augustus met een thuiswedstrijd tegen stadsgenoot Sparta. Om fit en klaar te zijn voor de strijd tegen de promovendus is de club uit zuid op trainingskamp gegaan naar Oostenrijk. Met de vaste beveiliger Cees S als trouwe supporter en de nieuwe coach Jaap Stam aan het roer is de selectie vertrokken. Naast de nieuwe coach Jaap Stam, die van PEC Zwolle is overgekomen, heeft Feyenoord nog enkele mutaties in de groep. Middenvelder Vilhena is voor een miljoenen bedrag verkocht aan een Russische club. Feyenoord heeft de groep aangevuld met enkele transfervrije spelers. Narsingh een speler met 19 oranje interlands achter zijn naam komt de rechter vleugel versterken. Hierdoor kan Steven Berghuis als aanvallende middenvelder gaan spelen. Leroy Fer is fit aan het worden bij Feyenoord en dwingt hiermee hopelijk een contract af. Hij zou dan als verdedigend middenvelder in de rug van Berghuis en derde aankoop Kelly kunnen gaan spelen. Feyenoord hoopt Renato Tapia nog voor miljoenen te kunnen verkopen maar of dit gaat lukken is nog maar zeer de vraag. De middenvelder uit Peru lijkt alleen een Europese of zelfs binnenlandse transfer te zien zitten.

Krap bij kas

Ik zie het dan voor mij dat de technisch directeur naar de rekening van Feyenoord kijkt en denkt  hoeveel kan ik lenen? Feyenoord zit ondanks de zojuist benoemde transfer van Vilhena naar Rusland nog altijd krap bij kas. Het geld dat binnen komt wordt nog altijd gebruikt om schulden af te betalen en ook het nieuwe Varkenoord en het nieuwe stadion drukken op de begroting.