Elke werknemer begint zijn carrière met 0 werkervaring. Het is dus logisch dat je soms tegen zaken aanloopt die je niet verwacht of waarvan je niet zeker weet of het wel zo hoort. Je kan deze zaken bespreekbaar maken in je eigen netwerk om hier advies over in te winnen en zo een plan van aanpak te bedenken. Voor starters die niet op de kennis en ervaring van een eigen netwerk kunnen leunen zijn er ook professionals die je hierin kunnen steunen. Met loopbaanbegeleiding kan je al je vragen bespreken met ervarings deskundigen uit verschillende sectoren. In artikel bespreken we enkele vragen waarop je antwoord kan verwachten.

Is mijn salaris marktconform?

Voor veel werknemers is dit de belangrijkste reden om te gaan werken. Maar niet iedereen heeft zicht op of de functie die zij vervullen ook naar rato wordt gewaardeerd in de vorm van financiële compensatie. Zaken als pensioen, vakantiedagen en een lease auto zijn niet altijd vanzelfsprekend waardoor je jezelf flink tekort zou doen als je hier niet over onderhandeld.

Welke baan past bij mij?

Dit is een hele persoonlijke vraag en moeilijk te beantwoorden. Gelukkig hebben tal van professionals, zoals bijvoorbeeld ADXpert, de kennis en expertise om deze vraag te beantwoorden. Met psychologisch onderzoek kan worden nagegaan of jij zal floreren in creatieve banen of dat een stressvolle werkomgeving jou niet goed past. Het is belangrijk dat een baan en de werkzaamheden die je er uitvoert passen bij de persoon die jij bent. Wanneer dit niet zo is loop je een verhoogd risico op een burnout. Je moet anders werk verzetten welke tegen jouw persoonlijkheid in gaat. Dit kost veel energie. Met loopbaanbegeleiding kan je dit voorkomen en op samen op zoek gaan naar de perfecte match tussen jou als persoon en de werkzaamheden die horen bij een specifieke baan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *