Beleg in vastgoed? In vastgoed beleggen is hetzelfde als beleggen in onroerend goed. Een term die ongeveer hetzelfde betekent is ‘investeren in vastgoed’. Beide termen zijn van toepassing op het aankopen van vastgoed. Het grootste verschil tussen beide zit hem in het feit dat bij een belegging in vastgoed een automatisch rendement hoort. Wie een pand bezit en dit verhuurt, ontvangt huur. Dit is een zekere vorm van inkomen (tenzij je een moeilijke huurder hebt, natuurlijk). Bij investeren stop je kapitaal in een pand, in de hoop dat je het met meer geld kunt verkopen. Dat is altijd een risico: er is geen garantie dat je rendement behaalt.

Hoe beleg je in vastgoed?

Vastgoed is meer dan een reeks gebouwtjes: het is ook de grond waar de gebouwen op staan. Deze twee elementen zijn onafscheidelijk van elkaar. Het voornaamste doel van een vastgoedbelegging is het halen van rendement. Je bent natuurlijk vooral op zoek naar een rendement dat opweegt tegen de moeite en tijd die je in het project hebt gestoken. Bij een passieve vorm van rendement, zoals huur, neem je sneller met je rendement genoegen, dan wanneer je een pand actief hebt geïnnoveerd. Hoe meer tijd je ergens in steekt, hoe meer je wilt verdienen.

Beleg verantwoordelijk in vastgoed

Beleggen betekent risico lopen, dat geldt ook voor beleggen in vastgoed. Je hoeft niet per se zelf in vastgoed te beleggen, dat kan ook via een fonds dat vastgoed bezit. Beleggen via een fonds is een meer passieve vorm van beleggen, maar je kunt er flink geld mee verdienen. Beleg je in vastgoed met Synvest, dan heb je een goede partij te pakken, met een goede kans op rendement.

Passief inkomen verdienen

Beleg in vastgoed en je bent in staat passief inkomen te verdienen. Passief inkomen is een vorm van rendement, waarvoor je geen extra werk hoeft te verrichten. Huur is een vorm van passief inkomen, omdat je – anders dan je aan de regels voor een huurbaas houden – niets hoeft te doen. Ook als je geld inlegt bij een fonds, hoef je niets te doen om eventuele winst op te strijken: het fonds gaat met jouw geld in de slag, dat hoef je niet zelf te doen. Kortom: beleg in vastgoed en je haalt het beste uit je geld naar boven. Rendement is uiteindelijk niets meer en niets minder dan de verhouding tussen wat je hebt ingelegd en wat je ermee verdient.

Ik beleg in vastgoed: de mogelijkheden

Beleggen in vastgoed: er zijn voldoende mogelijkheden en unieke kansen. Als je denkt aan vastgoed, denk je aan huizen, aan kantoren, aan winkels. Je kunt natuurlijk ook investeren in hele winkelcentra of in hotels. Wie klein wil beginnen, begint met beleggen in een kamer. Voor je besluit in vastgoed te gaan beleggen, moet je een aantal afwegingen maken: is het risico de investering waard. Hoe ligt het pand erbij en in welke staat is het? Wat kun je zeggen over vergelijkbare panden – tegen welke prijzen worden deze verkocht en hoe snel worden ze verkocht? Hoeveel tijd denk je aan de investering kwijt te zijn (wat moet er nog gebeuren)?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *