Je hoopt natuurlijk dat je nooit te maken zult krijgen met een incassobureau. Er zijn immers leukere dingen te bedenken. Toch kan het gebeuren dat er een incassobureau ingeschakeld wordt. Maar wanneer is dat het geval en hoe gaat dat verder in zijn werking? Je leest het hieronder.

Wanneer wordt er een incassobureau ingeschakeld?

Wanneer je een rekening niet (op tijd) betaalt, kan degene van wie de rekening afkomstig is je aanmanen. Het is ook mogelijk dat er hiervoor een incassobureau wordt ingeschakeld, zoals incassobureau Credifin (bij dit bureau wordt er namelijk gewerkt met incasso no cure no pay, wat men vaak erg handig vindt). Je krijgt dan één of meerdere aanmaningen van het bureau die je binnen 14 dagen dient te betalen. 

Wat als je niet betaalt?

Als je de rekening na een betalingsherinnering niet betaalt, zul je ook incassokosten moeten betalen. Betaal je daarna nog steeds niet? Dan krijg je te maken met de rechter. Deze veroordeelt je dan vervolgens tot het betalen van de schuld en alle bijbehorende kosten. Er kan daarbij ook een deurwaarder worden ingeschakeld. Zo word je min of meer gedwongen om te betalen. 

Beslag op spullen en inkomsten

Het kan zo zijn dat er beslag gelegd wordt op een deel van je inkomen of op je uitkering. Ook komt het vaak voor dat in zo’n geval er beslag wordt gelegd op je rekening, je spullen en uiteindelijk zelfs je woning. Dit is echter niet iets wat een incassobureau mag doen. Hier zal echt een deurwaarder aan te pas moeten komen. Ook mag een incassobureau geen dagvaarding uitbrengen.

Hoe dit te voorkomen?

Natuurlijk wil je te allen tijde voorkomen dat er een incassobureau wordt ingeschakeld. Zorg er dus voor dat je alles netjes op tijd betaalt, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *