Manieren om geld te verdienen

Elke week weer gaan we met frisse zin aan het werk en aan het einde van de maand worden we voor dit harde werken beloond. Het salarisstrookje komt weer binnen en je hebt in je hoofd gelijk al bezig waar je dit allemaal aan uit kunt geven. Helaas voordat je het weet is het meeste van het geld alweer op aan vaste lasten, maar ook onverwachte kosten. Het kan zomaar zijn dat je een ongelukje maakt met de auto en je opeens een fikse schaderekening hebt of je hebt juist een avondje onverwachts stappen achter de rug en de volgende dag schrik je ervan hoeveel je nou precies hebt uitgegeven. Helaas komt pas aan het einde van de maand weer salaris, dus je zult even op een houtje moeten bijten. Maar wat als ik nou zeg dat er nog meer manieren zijn om geld te verdienen, om zo een extra zakcentje voor het onverwachtse te hebben?

Aandelen

Een veelgebruikte manier om geld te verdienen is door het aankopen en verkopen van aandelen. Het is wel zo dat je hierbij een lange termijn strategie in gedachten moet houden, want op de korte termijn is het ook goed mogelijk om eerst je geld iets minder waard te zien worden. Het echte geld verdienen op aandelen zal pas gebeuren na een aantal jaar, maar door vroeg te beginnen heb je wel een mooie buffer voor later. Ook kun je aandelen gebruiken als aanvulling op bijvoorbeeld je pensioen. Door vroeg te beginnen met beleggen zul je later tijdens je pensioen nog als een vorst kunnen leven, dat klinkt goed toch?

Bijverdiensten 

Naast aandelen zijn er ook manieren om iets sneller aan geld te komen. Door zogenoemde bijverdiensten te doen naast je huidige werk, heb je net even wat meer geld om dat onverwachtse avondje stappen te financiëren. De meest bekende is bijvoorbeeld een krantenwijk, maar daar moet je maar net zin en tijd voor hebben zo voor of na je werk. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook online teksten gaan schrijven voor bedrijven of blogs. Hier krijg je meestal per woord een klein bedrag betaald, maar bij grote teksten kan dit al snel oplopen. Verder kun je ook altijd ergens een klusje gaan doen bij iemand, ben je handig dan kun je met wat bijklussen een leuk bedrag verdienen. 

Mocht je het niet zien zitten om naast je huidige werk nog voor wat bijverdiensten te gaan werken, dan kun je ook natuurlijk bij je baas een salarisverhoging vragen!